Termeni și Condiții

Termeni și Condiții

Administrator 

Platforma numită Romanian Refugee Job Portal, de pe domeniul www.refugeejobs.ro este creată și administrată de Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS România). Romanian Refugee Job Portal este o platformă on-line de recrutare personal care vizează integrarea refugiaților sau a persoanelor având statut de protecție subsidiară pe piața muncii din România. Prin intermediul platformei, sunt oferite servicii gratuite atât angajatorilor în căutare de personal, cât și persoanelor având o formă de protecție în România care doresc să se angajeze. Romanian Refugee Job Portal a fost dezvoltată în cadrul proiectului „LINK IT – Linking pre-departure and post-arrival support to facilitate the socio-economic integration for resettled refugees in the EU” și finanțată de Uniunea Europeană prin Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare (F.A.M.I.).

 

Acord de utilizare

Prezentul set de Termeni și Condiții are rolul de a stabili regulile de utilizare a platformei Romanian Refugee Job Portal, Politica de Confidențialitate și interacțiunea dintre utilizatorii platformei și administratorul acesteia – Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România, cu sediul pe Str. Maior Ilie Opriș, nr. 54, sector 4, București.

Utilizarea și accesarea site-ului www.refugeejobs.ro, inclusiv toate paginile și componentele sale; și a serviciilor furnizate prin intermediul acestuia este permisă doar în măsura respectării prezentului set de Termeni și Condiții și a Politicii de Confidențialitate. În vederea utilizării serviciilor oferite prin intermediul platformei Romanian Refugee Job Portal, utilizatorul este obligat să își exprime acordul de utilizare (acord ne-comercial), prin apăsarea butonului “Prin înregistrare, sunteți de acord cu respectarea Termenilor și Condițiilor și a Politicii de Confidențialitate”.

Prin exprimarea acordului de utilizare a platformei Romanian Refugee Job Portal, utilizatorul:

  • își oferă consimțământul de a respecta toate clauzele prezentului set de Termeni și Condiții
  • înțelege condițiile de accesare, procesare și păstrare a datelor cu caracter personal, stabilite în Politica de Confidențialitate, parte integrantă a prezentului set de Termeni și Condiții.

Pentru a ne asigura de respectarea Termenilor și Condițiilor platformei Romanian Refugee Job Portal, utilizatorul trebuie să își exprime acordul de utilizare o dată, la înregistrarea unui cont pe platformă (prin apăsarea butonului “Prin înregistrare, sunteți de acord cu respectarea Termenilor și Condițiilor și a Politicii de Confidențialitate”), iar ulterior, la fiecare accesare a platformei (prin acord implicit).

Dacă utilizatorul omite apăsarea butonului “Prin înregistrare, sunteți de acord cu respectarea Termenilor și Condițiilor și a Politicii de Confidențialitate” la înregistrarea unui cont pe platformă, vom presupune că utilizatorul a acceptat prezentul set de Termeni și Condiții (inclusiv alte modificări viitoare).

Dacă nu sunteți de acord cu prezentul set de Termeni și Condiții (inclusiv alte modificări viitoare), vă rugăm să nu utilizați, sau, în funcție de caz, să vă opriți din a utiliza site-ul www.refugeejobs.ro.

Drepturi de autor

Conținutul și design-ul platformei Romanian Refugee Job Portal aparțin Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și colaboratorilor săi și sunt protejate de legea drepturilor de autor din România.

Utilizarea sau reproducerea materialelor, conținutului și design-ului platformei Romanian Refugee Job Portal este permisă doar cu acordul scris al Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și colaboratorilor săi. Este interzisă reproducerea sau expunerea în orice fel, a unor părți sau a întregului conținut a datelor cuprinse în Profilele candidaților, fără acordul scris prealabil al Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România.

Utilizarea conținutului platformei este permisă exclusiv pentru scopul pentru care utilizatorii s-au înregistrat pe platformă.

Politica de confidențialitate

JRS România este operator de date cu caracter personal.

Orice informație postată de utilizatorii care dețin conturi de candidați pe platforma Romanian Refugee Job Portal este privată.

Profilele candidaților nu pot fi căutate sau identificate pe niciun motor de căutare.

Doar companiile care se înregistrează pe platforma Romanian Refugee Job Portal cu un cont de angajator, pot vizualiza și accesa profilele candidaților, dacă utilizatorii candidați aplică în prealabil la un anunț de job postat de pe contul de angajator

Angajatorilor care accesează și vizualizează datele cu caracter personal ale utilizatorilor candidați care au aplicat la un job postat de angajatori nu le este permisă expunerea publică a acestora sau transmiterea lor unei terțe părți.

Profilele candidaților vor fi vizualizate și accesate de către utilizatorii înregistrați cu un cont de angajator doar cu scopul recrutării de personal și angajării.

 

Conectarea utilizatorilor candidați

Romanian Refugee Job Portal este o platformă on-line de recrutare profesională şi de căutare de job-uri adresată atât angajatorilor din România, cât şi refugiaţilor sau persoanelor care au obţinut protecţie subsidiară în România, dar utilizarea ei nu este limitată doar persoanelor cu acest statut juridic.

Candidaţii pot accesa serviciile oferite prin intermediul platformei Romanian Refugee Job Portal, prin înregistrarea pe platformă şi crearea unui cont de candidat. Înregistrarea pe platformă permite candidaţilor să îşi completeze sau actualizeze profilele cu experienţa profesională şi academică relevantă; să caute şi să aplice la ofertele de job-uri postate de angajatori; să salveze ofertele de care sunt interesaţi şi să le acceseze ulterior; să primească alerte cu ofertele de job-uri dorite pe e-mail.

Accesul candidaţilor la profilele lor personale este protejat de o parolă. Recomandăm candidaţilor să nu divulge parola care protejează profilul personal nimănui. Romanian Refugee Job Portal nu va solicita candidaţilor parola prin mesaje nesolicitate sau apeluri telefonice. Mai mult, recomandăm candidaţilor să se delogheze după finalizarea fiecărei sesiuni. Candidaţii care utilizează platforma Romanian Refugee Job Portal sunt responsabili pentru păstrarea confidenţialităţii propriilor date cu caracter personal şi a parolei utilizată la conectarea pe platformă. Aceste informaţii sunt prevăzute în această secţiune pentru a înlătura riscul accesului neautorizat pe profilurile candidaţilor pentru prelevarea datelor cu caracter personal.

La înregistrarea pe platformă, candidaţilor li se solicită furnizarea datelor personale cât mai precise şi complete. Dacă după înregistrarea pe platformă, intervin modificări cu privire la experienţa profesională sau academică a candidaţilor; sau la datele acestora cu caracter personal, se recomandă actualizarea profilelor pentru a obţine o experienţă optimă a utilizării serviciilor oferite de platforma Romanian Refugee Job Portal.

Candidaţii pentru care a fost creată platforma Romanian Refugee Job Portal sunt refugiaţii sau persoanele care au obţinut protecţie subsidiară în România. Cu toate acestea, accesul pe platformă este permis tuturor persoanelor care au dreptul de a munci în România.

Persoanele care nu sunt sigure dacă statutul lor legal le permite să muncească legal în România sunt invitate să contacteze Asociaţia JRS România pentru a beneficia gratuit de asistenţă juridică.

 

Conectarea utilizatorilor angajatori

Romanian Refugee Job Portal este o platformă de recrutare şi de căutare de job-uri care permite angajatorilor să îşi creeze un cont şi să posteze oferte de job-uri gratuit; şi candidaţilor care se înregistrează pe platformă să acceseze, salveze sau să aplice la ofertele pe care le consideră cele mai potrivite experienţei lor profesionale. Candidaţii care se pot înregistra pe platformă pot fi refugiaţi sau persoane care au obţinut statutul de protecţie subsidiară în România şi care, conform Legii Azilului 122/2006 au drept de muncă în România. Cu toate acestea, accesul pe platformă nu este limitat doar acestei categorii de persoane. Din acest motiv, angajatorii vor fi responsabili cu verificarea legislaţiei muncii din România la angajarea unei persoane care a aplicat la un job prin intermediul platformei Romanian Refugee Job Portal.

La crearea unui cont de angajator pe platforma Romanian Refugee Job Portal, utilizatorii sunt rugaţi să furnizeze date precise şi valabile. Dacă intervin schimbări în ceea ce priveşte conţinutul datelor personale, utilizatorii sunt rugaţi să îşi actualizeze profilele, pentru o funcţionare optimă a serviciilor oferite prin intermediul platformei Romanian Refugee Job Portal.

Utilizatorii care se înregistrează pe platforma Romanian Refugee Job Portal trebuie cu un cont de angajator trebuie să fie ori reprezentanţii legali ai unei companii/firme/angajator, ori persoanele responsabile cu recrutarea şi selectarea resurselor umane.

Orice persoană juridică din România care deţine un Cod Unic de Identificare îşi poate crea un cont de angajator pe platforma Romanian Refugee Job Portal şi poate beneficia de serviciile oferite prin intermediul acesteia.

Utilizatorii care s-au înregistrat cu un cont de angajator pe platformă vor putea publica gratuit anunţuri de job-uri, fără a li se impune restricţii cu privire la numărul de anunţuri permis pe platformă. De asemenea, utilizatorii având un cont de angajator vor putea accesa Profilele candidaţilor şi datele acestora de contact, doar dacă aceştia au aplicat la oferta postată de angajator.

Anunţurile postate de angajatori trebuie să fie complete, corecte, etice şi nediscriminatorii. Ele trebuie să fie conforme cu legislaţia muncii în vigoare în România. Postarea sau diseminarea anunţurilor defăimătoare, discriminatorii, care au drept scop promovarea unor activităţi ilegale în România sau care incită la ură sunt interzise pe platformă.

Atunci când un nou anunţ este postat pe platforma Romanian Refugee Job Portal, el va fi verificat de Asociaţia JRS România pentru a testa dacă acesta este conform cu Termenii şi Condiţiile platformei. Dacă anunţul respectă Termenii şi Condiţiile platformei, va fi publicat şi va deveni accesibil utilizatorilor care au Profile de candidaţi.

 

Tarife de utilizare

Serviciile oferite prin intermediul platformei Romanian Refugee Job Portal sunt disponibile gratuit tuturor utilizatorilor.

Romanian Refugee Job Portal își rezervă dreptul de a modifica tarifele valabile pentru accesul utilizatorilor pe site în viitor.

Suspendarea Accesului

Romanian Refugee Job Portal își rezervă dreptul de a dezactiva temporar sau permanent Profilele utilizatorilor, sau de a restricționa accesul utilizatorilor pe platformă dacă aceștia încalcă prezentul set de Termeni și Condiții, fără o notificare prealabilă și fără a aduce justificări.

 

Disclaimer

Chiar dacă Romanian Refugee Job Portal își dorește să ofere servicii de calitate utilizatorilor săi și să se asigure că datele publicate sunt corecte; corectitudinea, decența și actualitatea datelor furnizate de către utilizatorii săi nu poate fi garantată. În acest sens, platforma Romanian Refugee Job Portal nu poate fi responsabilă pentru:

-corectitudinea, deplinătatea, acuratețea datelor furnizate de utilizatori la completarea Profilelor de candidați sau de angajatori sau de angajați la postarea ofertelor de job-uri;

-erori sau întârzieri ale conținutului platformei, inclusiv erori tehnice, sau legate de securitatea computerelor sau a rețelelor